Vandring

Osensjøen er et godt utgangspunkt for vandring! Vi har god plass, slik at her kan du vandre i fred og ro uten ‘kø’. Topografien er mangesidig med høyfjell og sjøer, skogstjern og strender. Her er to forslag til turer, som vi gjerne vil anbefale!

1. Vandring i Trysil Knutts fjellverden – Blikufjellet

Blikufjellet har nydelig utsikt mot Rondane, Rendalen, Femundsmarka, Sälen, Trysil og mye mer.
Veibeskrivelse fra Fv.215 i Osen:
Kjør inn Osdalsveien Fv.611. Følg veien 13,2 km til du tar inn Krokmyrveien. Ta til venstre etter brua-fortsatt etter Krokmyrveien. Følg veien 1,1 km til ei bomkasse (20 kr), følg veien helt til endes.
Følg stien til den nordligste toppen av Blikufjellet. Turen er på ca. 3,5 km en vei. Stien er ikke merket, men den er tydelig og lett å følge.

 

2. Vandring til Byringen

Brannvakthytta på Store Byringen ligger på 1038 moh. «Den ensomme vaktpost» – ei av to brannvakthytter i Rendalen
Stien går ca. 1,5 km i skogsterreng , hvor du bl.a. krysser ei myr som blir kalt » Japan».Her kan du se flere sjeldne planter.
Det er jevn stigning helt til toppen av Store Byringen.
Her finner du ei restaurert, åpen brannvakthytte med flott utsikt i alle himmelretninger. Det sies at vi ser inn i sju forskjellige prestegjeld, og at vi ser over til Sverige i øst.
Brannvakthytta var i bruk til brannovervåking helt fram til 1970-tallet, da flyovervåkingen tok over.Bernhard Stokke skrev boka «Den ensomme vaktpost» i 1937. Det er en spennende historie om ei 13 år gammel jente som var brannvakt her oppe en sommer. Dette er en fin familietur til ei hytte med historie i veggene.

Mer info om turen finnes HER

For mer info om turer i området, klikk her